Dupa doua zile de Iasi - cu miros de tei pretutindeni, caldura, gradina botanica, trandafiri, Copou, Eminescu si iar tei - si alte doua pe la tara - zile in care se intelege, nu am gatit (cred ca gratarele nu se pun si nici omletele sau ouale ochiuri) va propun un desert racoros si usor pe care l-am facut inainte sa plec in periplu si care mi-a placut mult!
Reteta este (pentru doua portii maricele):
250 ml Mascarpone
80 ml smantana dulce
6-8 caise coapte
2 linguri de zahar brun
o lingurita unt
vanilie (esenta sau pastaie, dupa cum aveti)
Asadar, am luat branza mascarpone si am amestecat-o intr-un castron cu smantana dulce astfel incat sa obtin o crema usoara, lejera. Intr-o tigaie pe foc am pus zaharul si cand a inceput sa se topeasca am aruncat peste el caisele taiate felioare, mai putin una dintre ele pe care am pastrat-o pentru ornat. Peste caise am pus si untul si vanilia si am mai lasat un minut, doua, pana fructele s-au inmuiat un pic iar zaharul cu untul s-au transformat intr-un sirop de culoarea caramelului. Am pus caisele astfel pregatite peste crema am amestecat usor sa nu transform totul intr-un piure si le-am pus in pahare. Deasupra am ornat cu caisa proaspata taiata felii. Si cu menta.
Foarte parfumat si bun. Plus ca e si foarte dragut desertul asta :P
dupa ce imi trece frigul pe care l-am acumulat in Germania (stau cu ceaiul fierbinte langa mine, desi n-am racit) incerc si eu, ca prea pare delicios :)
RăspundețiȘtergereimi imaginez cum a fost - daca la valenii de munte au fost 15 grade weekendul asta .. Dar pentru o zi calduroasa e fff bun :)
RăspundețiȘtergereInteresant...si arata intr-un fel.
RăspundețiȘtergereP.S. Nu am apucat sa pregatesc reteta, dar nu am uitat, am fost doar plecat. :(
O sa vina si randul retetei :)
RăspundețiȘtergereDa, si la mine e o perioada cu multe drumuri si prea putin timp pentru gatit :(