Din categoria light. Si din categoria dovlecei :) Categorie care presimt ca va ocupa un loc de seama intre retetele din vara asta, chiar daca nu le voi posta pe toate pe blog. Deh, ce sa fac cu toti dovleceii din gradina?
Reteta asta a fost buna, dar un pic prea dietetica. Asadar, pentru cine vrea sa manance dietetic e o alegere potrivita.
- 3 dovlecei medii
- 1 ceapa tocata marunt
- 1 morcov mic dat prin razatoare
- 250 de grame de urda
- 1 lingura de smantana
- 2 oua mici
- marar proaspat tocat
Se curata dovleceii de coaja. Se taie in doua sau in trei (in functie de marime) si se scobesc cu ajutorul unei lingurite. Miezul se marunteste si caleste intr-o tigaie cu ceapa taiata si ea marunt si un morcov mic dat prin razatoarea fina. Dupa ce s-au calit legumele se amesteca cu urda, smantana si apoi cu ouale. Se sareaza dupa gust si se adauga si mararul tocat. Se umplu apoi dovleceii, se ung cu putin ulei de masline (eu am folosit o pensula) se acopera cu o folie de aluminiu si se baga la cuptor pentru 30-40 de minute sau pana se fac dovleceii. Eu i-am vrut mai "al dente" asa ca i-am lasat mai putin. Se servesc reci.
Bun si sanatos.
Suspect, doamna, suspect!!
RăspundețiȘtergereSa vina Poirot!!
Sa vina, domnule, sa vina! Da' ii plac dovleceii? :))
RăspundețiȘtergereDa, ca-i belgian. Astia sunt ciudati!:)))
RăspundețiȘtergereOh, da!
RăspundețiȘtergerenu stii ce sa faci cu dovleceii?! iti dau adresa mea :)))!
RăspundețiȘtergereFan dovlecei?! Si sparanghelul nu e gelos? :))
RăspundețiȘtergere:)))))))))) Well done, MTH-ule!!
RăspundețiȘtergereZazuzo, tu vrei sa vina Poirot,nu-i asa?
Hai,Zazu, zi ca vrei, sa vina odata! :))
RăspundețiȘtergereA venit, a venit...toamna,
RăspundețiȘtergereAcopera-mi...:))
nu vreau sa vina, ca nu-s asa generoasa la impartit mancarea :))). si ref. sparanghel: care sparanghel? s-a dus sezonul! acum amorul in cratita e cu dovlecei si vinete ;))
RăspundețiȘtergerePfaaaaaaa, indiferent de sezon, doamnele vor amor/romantism in culori.Legumele astea, norocoase..n-am ce spune!!
RăspundețiȘtergere