Treceți la conținutul principal

Fusilli alla puttanesca



De mult ma tot tin sa fac reteta asta. Am tot ezitat pentru ca nu ma inspira foarte tare sosul cu ansoa. Dar trebuia sa incerc, nu?   De simplu, e simplu. Am pregatit patru portii asa:

Ingrediente
  • 400 de grame de paste de buna calitate (traditional se folosesc spaghetele, pennele si linguinele, dar  dupa cum vedeti in poza eu aveam doar fusili in dulap)
  • 100 de grame masline fara samburi
  • o cutie de rosii decojite, de 400 de grame
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 2-3 linguri de capere
  • 4 fileuri de ansoa in ulei
  • o legatura de patrunjel
  • 1 ardei iute
  • ulei de masline
Se calesc in ulei ceapa, usturoiul si ardeiul iute, toate maruntite. Se adauga fileurile de ansoa (puteti sa le puneti intregi se vor topi oricum) apoi caperele si maslinele si jumatate din patrunjelul tocat marunt amestecand in continuu sa nu se prinda. Peste toate astea se arunca rosiile taiate cubulete. Se lasa sosul sa scada pana capata consistenta dorita, apoi se sareaza (nu mult, ansoa-ul este foarte sarat) si se pipereaza. Pastele se fierb conform instructiunilor de pe pachet, se scurg si se unesc cu sosul. Se adauga deasupra restul de patrunjel si se mananca cu pofta :)

Ma rog, unii s-au plans ca gustul de peste nu le-a placut. Acuma de ce sa nu recunosc - daca ma puneti sa fac o lista cu preferintele mele in materie de paste puttanescile au adversari puternici in cursa catre primele locuri ;)

Dar incercati si voi si vedeti. Sau daca deja ati incercat, spuneti-mi daca voua va plac au ba.

Weekend placut si bucurati-va de ultimele zile calde din anul asta!

Comentarii

  1. in afara de ton, sa stii ca si mie imi e foarte greu sa impac pastele cu pestele...

    RăspundețiȘtergere
  2. Ia incearca sa pui si un sfert/jumatate de pahar de prosecco in sos.;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Sa stii ca o sa incerc! Jumatate de pahar in sos pentru ca - se subintelege - cealalta jumatate se bea :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Evident, doar e dreptul bucatarului. :))

    RăspundețiȘtergere
  5. off topic: as zice mai degraba "Intre placerea de a gati si arta de a manca" ;)))

    RăspundețiȘtergere
  6. @ zazu: da, imi place, in varianta asta gatitul devine o joaca si importanta se pune pe partea cu mancatul, ha, ha!

    RăspundețiȘtergere
  7. pai da, eu, in calitate de musafir la masa ta, clar pun accentul pe partea cu mancatul :))))))) doar m-ai ademenit de la inceput cu prajiturele si ceai, nu ;)?

    RăspundețiȘtergere
  8. corect! ce zici, repetam figura? te ademenesc la un crumble? :)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Salata de fasole rosie

O salata simpla, gustoasa si foarte rapida. Poate fi preparata dimineata si luata la caserola pentru un pranz gustos si satios, la servici. (Caz in care se recomanda ceva tic-tac sau guma de mestecat dupa masa, pentru ca la ceapa nu putem renunta nici in ruptul capului!) Se mananca cu pofta si multumire pentru asa o tratatie sanatoasa, fara grasimi, carnuri, sosuri, etc. 1 cutie de fasole rosie boabe 1 ardei rosu gras 1 ceapa rosie castraveciori la otet dupa placul inimii + otetul in care au stat patrunjel muuuult (zic eu, voi puneti si mai putin dar nu deloc!) ulei (eu am folosit ulei de samburi de struguri) Se taie ardeiul fasii, ceapa julienne, castraveciorii rondele si se amesteca intr-un bol de salata. Se asezoneaza cu otet, ulei sare piper si se presara cu patrunjel proaspat tocat. Pentru varianta nevegetariana a acestei salate se adauga la toate cele de mai sus ton (de preferat bucati nu macerat) si se inlocuiesc castraveciorii acri cu capere in otet.

Plăcintă cu mere (rețeta rapidă și de post)

Daca în anii trecuti, de cum venea sezonul merelor aveam pe repeat TartaTatin anul acesta abuzez de o rețeta de plăcintă cu mere mult mai simplă, care este și de post deci poate fi pregătită și mâncată fără probleme și în postul Crăciunului, care bate la ușa deja (incredibil, cum trece vremea .. ) Plăcinta asta are, așa cum apare pe ciorna de mai jos un aluat al  Laurai Adamache  și a fost popularizată în așa hal și trimisă atâtor prietene și cunoștiințe pe whatsapp încât cred că nici nu mai era nevoie să o pun aici pe blog, cred că toată lumea o știe, dar am zis că poate o fi de folos cuiva. Aici este forma în care a circulat (și circulă încă) prin cercurile selecte de prințese gospodine cu care sunt în schimburi de rețete și cu ocazia asta țin să îi mulțumesc din suflet  💗  prietenei mele G. care ne-a nenorocit împărtășindu-ne această rețeta de care am devenit dependenți și din cauza căreia ne pregătim să devenim obezi :) Ingrediente aluat: - 250 grame făină -

Arbanassi & Veliko. Veliko Tarnovo :)

Nu am reusit sa mai postez ceva, dupa cum bine ati observat, pentru ca: 1) m-am plimbat 2) cand nu  m-am plimbat am tinut dieta :P 3) cand nu m-am plimbat si nu am tinut dieta n-am gasit nici macar o reteta interesanta de pus pe blog ca doar nu era sa va tentez cu ciorbe de loboda si mancare de stevie. Nu ca nu as fi putut sa inventez si ceva mai interesant in categoria post si dieta, dar sunt perioade in viata unui om - si mai ales a mea - cand lenea e mai mare decat pofta :P Acusica e drept ca dupa asa o absenta si o abstinenta in bucatarie parca mi s-a facut dor iarasi de vremurile bune in care toata lumea din casa se plangea ca mancarea e prea rece dupa ce terminam eu de facut fotografii si de alergat cu farfuriile si castronasele intre bucatarie si balcon dupa un pic de lumina .. Mi s-a facut dor, dar nu intr-atat incat sa am a va prezenta vreo reteta noua chiar de azi, dar promit ca in weekendul prelungit ce urmeaza voi gati. Nu stiu ce, dar va fi musai ceva bun de pus a

Langosi cu branza sarata

Dupa dulce, dulce - ceva sarat, sarat :) Din categoria: "nu esti sigura, cere ajutorul cuiva mai priceput ca tine". Adica reteta asta am cerut-o - in direct pe blogul ei - nici mai mult nici mai putin decat uneia dintre blogeritele cu experienta in domeniu adica easy peasy , mama fericita de iepu mica, mica. Stiti voi.  Si tot in direct pe blogul ei am si primit linkul cat ai zice "langos". Asta pentru ca tineam minte ca vazusem la ea asa ceva si uite, nu m-am inselat.   Simpla ca buna ziua, aceasta reteta este gata sa te faca "addicted to" langosi mai ales ca ei, langosii, sunt atat de dornici de imperechere cu oricine, incepand de la branza sarata sau dulce si continuand cu varza calita sau praz sau ciuperci. Dar. Pacatul lor este ca sunt prajiti in ulei. Muuult.  Am pregatit asadar : ½ kg faina ½ cub drojdie proaspata branza telemea (cat cuprinde ca sa zic asa si sa nu zic ca nu am masurat :P) sare, zahar, chimen, ul

Paella

Iata-ma facand si paella. Trebuie sa recunosc ca mi-a facut placere si s-o fac, si s-o mananc. Am folosit o reteta de pe internet, un site in limba engleza, dar din pacate am dat copy / paste retetei intr-un document word si am pierdut sursa. Am folosit urmatoarele ingrediente: 40 ml ulei de masline 1 ceapa tocata 1 ardei rosu, maruntit 2 catei de usturoi, maruntiti 1 rosie maruntita 50 g carnat chorizo taiat bucati 2 pulpe dezosate de pui, taiate cubulete 300 g orez cu bobul scurt 120 ml vin alb 800 ml supa de pui 1 lingurita sofran 100 g mazare 8 creveti mari curatati 2 calamari taiati rondele 200 g scoici boia iute, sare si piper dupa gust felii de lamaie si patrunjel tocat pentru ornat Se procedeaza astfel: Puneti tigaia / cratita pe o flacara reglata mediu spre tare. Dupa ce se incalzeste tigaia puneti uleiul si apoi carnea de pui maruntita . Sarati si piperati. Prajiti carnea cateva minute, amestecand din cand in cand. Adaugati carnatul chorizo si