Treceți la conținutul principal

Stir-fry de vita cu rice noodles


Da' cred ca mai bine ziceam beef stir-fry with rice noodles. Ca mi-am batut capul cum sa traduc mai bine in limba noastra si nu mi-a sunat deloc corespunzator. In fine, o sa intelegeti voi despre ce e vorba. E vorba de una din mancarurile alea picanto-dulcege dupa care iti ploua in gura in timp ce te indrepti spre casa de la servici - mai ales ca ideea sa gatesti / mananci asta ti-a venit de dimineata de tot si toata ziua ai mancat un iaurt si o ciorba de legume.

Se face usor, slava Domnului, mai greu e sa astepti totusi un pic sa se marineze carnea - atat cat tai legumele si cat stau taieteii de orez la apa sa se inmoaie.

Eu l-am facut in felul urmator (stiti deja ca e o reteta unde fiecare poate sa improvizeze si sa puna ce legume vrea si cate sosuri si arome considera).

Am pregatit:
  • 1 ardei rosu gras
  • 1 bucata de telina (cam jumate dintr-una normala, mie imi place telina + vacuta)
  • 2 cepe taiate pestisori
  • frunzele de la o legatura de ceapa verde
  • 1 bucata pulpa de (citez de pe caserola) "tineret bovin" de vreo 400 de grame
  • sos soia, sos iute-dulce, pasta de ginger, otet de orez
  • 4-5 catei de usturoi
  • o punga de rice noodles (aici am o bulina neagra ca nu am retinut ce gramaj avea, dar din ochi am apreciat foarte corect ca imi va ajunge pentru 3 persoane)
Apoi am taiat tineretul bovin in suvite cat mai subtiri cu putinta, aproape stravezii, si le-am pus la marinat in soia si pasta de ginger (cea de la Mega Image). In timpul cat s-au odihnit in frigider, am pus taieteii de orez in apa rece (unde au stat vreo 20 min) am taiat ardeiul fasii, telina am taiat-o cu peeler-ul ca sa iasa cat mai subtire, cozile de ceapa verde le-am taiat bucati de vreo 3 cm fiecare iar ceapa uscata pestisori.

Cand am terminat de taiat totul am pus carnea in wokul incins si in care pusesem in prealabil ulei special pentru wok. Am calit-o invartind wokul pe toate partile vreo cateva minute, la foc mare. Am aruncat apoi legumele si le-am calit si pe ele pana s-au inmuiat usor ramand totusi crocante. A venit randul taieteilor scursi de apa  sa fie aruncati in wok si amestecati cu toate legumele si carnea. Peste toate am pus usturoiul dat prin presa, nu ma intrebati de ce in acest moment, a fost o chestie de feeling ca asa trebuie, mai spre sfarsit, ca sa isi pastreze aroma proaspata, da, inclusiv in respiratia noastra, unfortunately :(
Totul a fost stropit alternativ cu sos de soia, sos dulce - iute si otet de orez, pana cand papilele au zis multumite " e gata! e buna!". Luat de pe foc, mancat cu mare pofta.

PS: nici mie nu imi place poza, arata mai bine in realitate si de vina cred ca e si lumina de la hota aragazului la care tot pozez de cand gatesc tarziu, pe seara.

Weekend placut si gratare reusite!

Comentarii

  1. stii ca aici m-ai nimerit bine de tot! ce bunatate! (am mai incercat sa las un comentariu, dar blogger mi-a taiat macaroana :)) )

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu sunt incepatoare in ale blogeritului si am tot felul de provocari in ceea ce priveste comentariile :) cred ca e din cauza ca mai am o adresa pe gmail.com Incerc sa remediez si sa recuperez :)

    Da, reteta asta mi-a placut la nebunie!! cred ca o fac din nou in curand!

    RăspundețiȘtergere
  3. Delicios! Mie imi place cu carne de pui.:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Daaa, si eu mi-am propus sa incerc si cu pui!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Salata de fasole rosie

O salata simpla, gustoasa si foarte rapida. Poate fi preparata dimineata si luata la caserola pentru un pranz gustos si satios, la servici. (Caz in care se recomanda ceva tic-tac sau guma de mestecat dupa masa, pentru ca la ceapa nu putem renunta nici in ruptul capului!) Se mananca cu pofta si multumire pentru asa o tratatie sanatoasa, fara grasimi, carnuri, sosuri, etc. 1 cutie de fasole rosie boabe 1 ardei rosu gras 1 ceapa rosie castraveciori la otet dupa placul inimii + otetul in care au stat patrunjel muuuult (zic eu, voi puneti si mai putin dar nu deloc!) ulei (eu am folosit ulei de samburi de struguri) Se taie ardeiul fasii, ceapa julienne, castraveciorii rondele si se amesteca intr-un bol de salata. Se asezoneaza cu otet, ulei sare piper si se presara cu patrunjel proaspat tocat. Pentru varianta nevegetariana a acestei salate se adauga la toate cele de mai sus ton (de preferat bucati nu macerat) si se inlocuiesc castraveciorii acri cu capere in otet.

Plăcintă cu mere (rețeta rapidă și de post)

Daca în anii trecuti, de cum venea sezonul merelor aveam pe repeat TartaTatin anul acesta abuzez de o rețeta de plăcintă cu mere mult mai simplă, care este și de post deci poate fi pregătită și mâncată fără probleme și în postul Crăciunului, care bate la ușa deja (incredibil, cum trece vremea .. ) Plăcinta asta are, așa cum apare pe ciorna de mai jos un aluat al  Laurai Adamache  și a fost popularizată în așa hal și trimisă atâtor prietene și cunoștiințe pe whatsapp încât cred că nici nu mai era nevoie să o pun aici pe blog, cred că toată lumea o știe, dar am zis că poate o fi de folos cuiva. Aici este forma în care a circulat (și circulă încă) prin cercurile selecte de prințese gospodine cu care sunt în schimburi de rețete și cu ocazia asta țin să îi mulțumesc din suflet  💗  prietenei mele G. care ne-a nenorocit împărtășindu-ne această rețeta de care am devenit dependenți și din cauza căreia ne pregătim să devenim obezi :) Ingrediente aluat: - 250 grame făină -

Arbanassi & Veliko. Veliko Tarnovo :)

Nu am reusit sa mai postez ceva, dupa cum bine ati observat, pentru ca: 1) m-am plimbat 2) cand nu  m-am plimbat am tinut dieta :P 3) cand nu m-am plimbat si nu am tinut dieta n-am gasit nici macar o reteta interesanta de pus pe blog ca doar nu era sa va tentez cu ciorbe de loboda si mancare de stevie. Nu ca nu as fi putut sa inventez si ceva mai interesant in categoria post si dieta, dar sunt perioade in viata unui om - si mai ales a mea - cand lenea e mai mare decat pofta :P Acusica e drept ca dupa asa o absenta si o abstinenta in bucatarie parca mi s-a facut dor iarasi de vremurile bune in care toata lumea din casa se plangea ca mancarea e prea rece dupa ce terminam eu de facut fotografii si de alergat cu farfuriile si castronasele intre bucatarie si balcon dupa un pic de lumina .. Mi s-a facut dor, dar nu intr-atat incat sa am a va prezenta vreo reteta noua chiar de azi, dar promit ca in weekendul prelungit ce urmeaza voi gati. Nu stiu ce, dar va fi musai ceva bun de pus a

Langosi cu branza sarata

Dupa dulce, dulce - ceva sarat, sarat :) Din categoria: "nu esti sigura, cere ajutorul cuiva mai priceput ca tine". Adica reteta asta am cerut-o - in direct pe blogul ei - nici mai mult nici mai putin decat uneia dintre blogeritele cu experienta in domeniu adica easy peasy , mama fericita de iepu mica, mica. Stiti voi.  Si tot in direct pe blogul ei am si primit linkul cat ai zice "langos". Asta pentru ca tineam minte ca vazusem la ea asa ceva si uite, nu m-am inselat.   Simpla ca buna ziua, aceasta reteta este gata sa te faca "addicted to" langosi mai ales ca ei, langosii, sunt atat de dornici de imperechere cu oricine, incepand de la branza sarata sau dulce si continuand cu varza calita sau praz sau ciuperci. Dar. Pacatul lor este ca sunt prajiti in ulei. Muuult.  Am pregatit asadar : ½ kg faina ½ cub drojdie proaspata branza telemea (cat cuprinde ca sa zic asa si sa nu zic ca nu am masurat :P) sare, zahar, chimen, ul

Paella

Iata-ma facand si paella. Trebuie sa recunosc ca mi-a facut placere si s-o fac, si s-o mananc. Am folosit o reteta de pe internet, un site in limba engleza, dar din pacate am dat copy / paste retetei intr-un document word si am pierdut sursa. Am folosit urmatoarele ingrediente: 40 ml ulei de masline 1 ceapa tocata 1 ardei rosu, maruntit 2 catei de usturoi, maruntiti 1 rosie maruntita 50 g carnat chorizo taiat bucati 2 pulpe dezosate de pui, taiate cubulete 300 g orez cu bobul scurt 120 ml vin alb 800 ml supa de pui 1 lingurita sofran 100 g mazare 8 creveti mari curatati 2 calamari taiati rondele 200 g scoici boia iute, sare si piper dupa gust felii de lamaie si patrunjel tocat pentru ornat Se procedeaza astfel: Puneti tigaia / cratita pe o flacara reglata mediu spre tare. Dupa ce se incalzeste tigaia puneti uleiul si apoi carnea de pui maruntita . Sarati si piperati. Prajiti carnea cateva minute, amestecand din cand in cand. Adaugati carnatul chorizo si