Treceți la conținutul principal

Vacanta la Nessebar




Hello everybody :) sau mai bine ar trebui sa spun dobri den sau cum s-o scrie ca asta am spus sapte zile la rand cat am fost in vacanta la vecinii bulgari. Va marturisesc fara jena ca mental eu sunt inca in vacanta, de gatit nu am mai gatit de nici nu mai stiu cand, iar acum ma gandesc serios cum sa imbin my tasty hobby cu o dieta care sa ma ajute sa dau jos kilogramele acumulate din cauza mancarii prea bune si prea ieftine din concediu.

Dar. Pana ma decid cam cum ar trebui sa arate meniul urmatoarelor zile (adica nu salata de rosii cu branza si iar salata de rosii cu branza :) asa cum mananc  de cand m-am intors din vacanta) si pana sa incep sa postez din nou din experimentele mele culinare va las in compania catorva imagini din vacanta la Nessebar (deci NU Sunny Beach, sa fie clar pe motiv ca I totally hate regimul all inclusive cu mancat de 3 ori pe zi x minim 7 zile in acelasi loc - ci Nessebar orasul vechi). In prezent selectez la greu din cele 946 de fotografii din care avem cateva si cu mancare, of course ;).

Voi reveni si cu mai multe vorbe despre concediul asta, dar pana atunci va spun pe scurt ca:
- mi-a placut mult de tot
- pentru cat de mult mi-a placut, a costat putin de tot
- Nessebarul vechi e unul dintre cele mai fermecatoare locuri pe care le-am vazut si din punctul meu de vedere (sorry, doamna Udrea!) litoralul romanesc poate sa ma mai astepte vreo cateva sute ani cand exista asa ceva la distanta de 6 ore de mers cu masina de casa mea.

NB: ce vedeti in poza de sub titlu e privelistea de la geamul camerei noastre (care era de fapt un apartament) care avea in spate zona de shopping si restaurante iar in fata - marea.
Si o intrebare rapida: cat ziceti voi ca ar costa o camera / un apartament cu o asemenea vedere la Mamaia? Eu una o sa revin sa va zic cat costa cel din Nessebar si atunci o sa vedeti diferenta dintre bulgari si romani cand vine vorba de facut turism.

S-aveti o saptamana buna!















Comentarii

  1. De când am văzut pozele, eu m-am îndrăgostit de locul ăsta...

    Şi musai să îmi spui ce e în oala aia, iar dacă ai şi reţeta... :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu poti sa nu te indragostesti :)

    In oala aia este kavarma, o tocanita absolut senzationala ce poate fi numai din legume sau si cu carne, si care fierbe la foc mic multe ore in vase speciale de ceramica (cum e cel din poza pentru o portie, sau mai mari)

    Am de gand sa o fac zilele astea si sa o postez pe blog ..

    RăspundețiȘtergere
  3. superb nessebarul vechi ,dragoste la prima vedere si la mine,am si eu ceva vase luate de acolo!:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Alison, nici nu stii ce ma bucur ca msi sunt pe aici admiratori ai Nessebar-ului :)

    asta pentru ca pozele reflecta doar o parte din frumusetea locului ..

    RăspundețiȘtergere
  5. "msi" vrea sa zica "mai" :) ... fug inapoi la magiunul care se lipeste daca nu amestec in el ..

    RăspundețiȘtergere
  6. ce frumos! si ce suveniruri faine au :). imi faci pofta sa merg si eu pe-acolo ;))

    RăspundețiȘtergere
  7. Zazu, n-ai regreta nici o clipa, garantez eu :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Sa-mi explicati care e treaba cu vasele cumparate de acolo. La 2 femei- 1,2 vase :D

    RăspundețiȘtergere
  9. Ce sa cumpere niste femei obsedate de gatit ? Vase, normal :) Ca doar n-or cumpara pantofi :D

    RăspundețiȘtergere
  10. Strainu' circumspect: cre'ca si pantofi, MTH-ule. Si am dovada vie pe telefon ( ia uite ce pantofi frumosi - da da, die West nine, just die!) :)))

    RăspundețiȘtergere
  11. Eh, era asa o figura de stil, normal ca si pantofi :))

    RăspundețiȘtergere
  12. Buna,
    ma poti ajuta cu mai multe date referitoare la cazare?
    anul acesta am dori sa mergem in vacanta, dar nu suntem interesati de hotel all inclusive, pur si simplu nu este genul nostru
    de anul trecut ma tot tin sa-ti scriu, sa te rog sa imi dai mai multe detalii
    multumesc foarte mult si astept vesti :)
    Mirela

    RăspundețiȘtergere
  13. Desigur Mirela, am fost la Stankoff Hotel (ce vezi tu in prima fotografie de sub titlu vedeam noi din camera noastra:) in vechiul Nessebar si nu in partea noua cu plajele si hotelurile noi.

    Am facut rezervare pe booking.com si pretul a fost in jur de 130 de lei pentru doua persoane cu mic dejun inclus (la inceputul lui septembrie). Am fost extrem de multumiti de pozitia pensiunii - la cativa pasi de centrul vechi si zona de restaurante dar daca tii neaparat sa te bucuri de o plaja moderna trebuie sa mergi la plaja in partea noua (adica 10 minute de mers cu trenuletul sau masina proprie :) Pe noi nu ne interesa foarte tare plaja si am gasit un mic golfulet salbatic si stancos chiar in zona veche unde faceau plaja localnicii si pentru noi a fost fermecator ..

    Daca vrei mai multe detalii despre Nessebar poti sa imi scrii pe ikemaua@gmail.com, iti raspund cu drag.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Salata de fasole rosie

O salata simpla, gustoasa si foarte rapida. Poate fi preparata dimineata si luata la caserola pentru un pranz gustos si satios, la servici. (Caz in care se recomanda ceva tic-tac sau guma de mestecat dupa masa, pentru ca la ceapa nu putem renunta nici in ruptul capului!) Se mananca cu pofta si multumire pentru asa o tratatie sanatoasa, fara grasimi, carnuri, sosuri, etc. 1 cutie de fasole rosie boabe 1 ardei rosu gras 1 ceapa rosie castraveciori la otet dupa placul inimii + otetul in care au stat patrunjel muuuult (zic eu, voi puneti si mai putin dar nu deloc!) ulei (eu am folosit ulei de samburi de struguri) Se taie ardeiul fasii, ceapa julienne, castraveciorii rondele si se amesteca intr-un bol de salata. Se asezoneaza cu otet, ulei sare piper si se presara cu patrunjel proaspat tocat. Pentru varianta nevegetariana a acestei salate se adauga la toate cele de mai sus ton (de preferat bucati nu macerat) si se inlocuiesc castraveciorii acri cu capere in otet.

Plăcintă cu mere (rețeta rapidă și de post)

Daca în anii trecuti, de cum venea sezonul merelor aveam pe repeat TartaTatin anul acesta abuzez de o rețeta de plăcintă cu mere mult mai simplă, care este și de post deci poate fi pregătită și mâncată fără probleme și în postul Crăciunului, care bate la ușa deja (incredibil, cum trece vremea .. ) Plăcinta asta are, așa cum apare pe ciorna de mai jos un aluat al  Laurai Adamache  și a fost popularizată în așa hal și trimisă atâtor prietene și cunoștiințe pe whatsapp încât cred că nici nu mai era nevoie să o pun aici pe blog, cred că toată lumea o știe, dar am zis că poate o fi de folos cuiva. Aici este forma în care a circulat (și circulă încă) prin cercurile selecte de prințese gospodine cu care sunt în schimburi de rețete și cu ocazia asta țin să îi mulțumesc din suflet  💗  prietenei mele G. care ne-a nenorocit împărtășindu-ne această rețeta de care am devenit dependenți și din cauza căreia ne pregătim să devenim obezi :) Ingrediente aluat: - 250 grame făină -

Arbanassi & Veliko. Veliko Tarnovo :)

Nu am reusit sa mai postez ceva, dupa cum bine ati observat, pentru ca: 1) m-am plimbat 2) cand nu  m-am plimbat am tinut dieta :P 3) cand nu m-am plimbat si nu am tinut dieta n-am gasit nici macar o reteta interesanta de pus pe blog ca doar nu era sa va tentez cu ciorbe de loboda si mancare de stevie. Nu ca nu as fi putut sa inventez si ceva mai interesant in categoria post si dieta, dar sunt perioade in viata unui om - si mai ales a mea - cand lenea e mai mare decat pofta :P Acusica e drept ca dupa asa o absenta si o abstinenta in bucatarie parca mi s-a facut dor iarasi de vremurile bune in care toata lumea din casa se plangea ca mancarea e prea rece dupa ce terminam eu de facut fotografii si de alergat cu farfuriile si castronasele intre bucatarie si balcon dupa un pic de lumina .. Mi s-a facut dor, dar nu intr-atat incat sa am a va prezenta vreo reteta noua chiar de azi, dar promit ca in weekendul prelungit ce urmeaza voi gati. Nu stiu ce, dar va fi musai ceva bun de pus a

Langosi cu branza sarata

Dupa dulce, dulce - ceva sarat, sarat :) Din categoria: "nu esti sigura, cere ajutorul cuiva mai priceput ca tine". Adica reteta asta am cerut-o - in direct pe blogul ei - nici mai mult nici mai putin decat uneia dintre blogeritele cu experienta in domeniu adica easy peasy , mama fericita de iepu mica, mica. Stiti voi.  Si tot in direct pe blogul ei am si primit linkul cat ai zice "langos". Asta pentru ca tineam minte ca vazusem la ea asa ceva si uite, nu m-am inselat.   Simpla ca buna ziua, aceasta reteta este gata sa te faca "addicted to" langosi mai ales ca ei, langosii, sunt atat de dornici de imperechere cu oricine, incepand de la branza sarata sau dulce si continuand cu varza calita sau praz sau ciuperci. Dar. Pacatul lor este ca sunt prajiti in ulei. Muuult.  Am pregatit asadar : ½ kg faina ½ cub drojdie proaspata branza telemea (cat cuprinde ca sa zic asa si sa nu zic ca nu am masurat :P) sare, zahar, chimen, ul

Paella

Iata-ma facand si paella. Trebuie sa recunosc ca mi-a facut placere si s-o fac, si s-o mananc. Am folosit o reteta de pe internet, un site in limba engleza, dar din pacate am dat copy / paste retetei intr-un document word si am pierdut sursa. Am folosit urmatoarele ingrediente: 40 ml ulei de masline 1 ceapa tocata 1 ardei rosu, maruntit 2 catei de usturoi, maruntiti 1 rosie maruntita 50 g carnat chorizo taiat bucati 2 pulpe dezosate de pui, taiate cubulete 300 g orez cu bobul scurt 120 ml vin alb 800 ml supa de pui 1 lingurita sofran 100 g mazare 8 creveti mari curatati 2 calamari taiati rondele 200 g scoici boia iute, sare si piper dupa gust felii de lamaie si patrunjel tocat pentru ornat Se procedeaza astfel: Puneti tigaia / cratita pe o flacara reglata mediu spre tare. Dupa ce se incalzeste tigaia puneti uleiul si apoi carnea de pui maruntita . Sarati si piperati. Prajiti carnea cateva minute, amestecand din cand in cand. Adaugati carnatul chorizo si