Alaturi de Mojito, Margarita este cocktailul meu preferat. Ei, acum o stiti si pe asta :-)
Problema este (aiurea, problema!) ca prima oara in viata mea l-am baut in Mexic. Drept pentru care tot a urmat dupa, a fost mai mult sau mai putin dezastruos. Nu punem aici barurile din Romania, unde nu am gasit niciodata o Margarita normala decenta si nici nu vorbesc de Margarita de mare clasa pe care am baut-o in Cancun si pe care vreau sa v-o prezint aici. Poate nu am avut eu norocul sa intalnesc ceva cat de cat asemanator ..
Cu o exceptie chiar placuta, era sa uit! In patria lobsterului, undeva in Maine - SUA, am baut o Margarita aproape perfecta intr-un bar mic si totusi cochet de provincie. Surpriza a fost placuta cu atat mai mult cu cat atunci cand am comandat "un cocktail" ni s-a adus cate un shaker dolofan cu cate un pahar alaturi in care urma sa ne turnam singuri si sa bem in ritmul nostru :) Fiecare shaker continea vreo 3 margarite si mai bine si costa 8 dolari. Cam cat o Margarita anemica si apoasa in barurile noastre.
Dar sa revenim la Margarita noastra.
Problema este (aiurea, problema!) ca prima oara in viata mea l-am baut in Mexic. Drept pentru care tot a urmat dupa, a fost mai mult sau mai putin dezastruos. Nu punem aici barurile din Romania, unde nu am gasit niciodata o Margarita normala decenta si nici nu vorbesc de Margarita de mare clasa pe care am baut-o in Cancun si pe care vreau sa v-o prezint aici. Poate nu am avut eu norocul sa intalnesc ceva cat de cat asemanator ..
Cu o exceptie chiar placuta, era sa uit! In patria lobsterului, undeva in Maine - SUA, am baut o Margarita aproape perfecta intr-un bar mic si totusi cochet de provincie. Surpriza a fost placuta cu atat mai mult cu cat atunci cand am comandat "un cocktail" ni s-a adus cate un shaker dolofan cu cate un pahar alaturi in care urma sa ne turnam singuri si sa bem in ritmul nostru :) Fiecare shaker continea vreo 3 margarite si mai bine si costa 8 dolari. Cam cat o Margarita anemica si apoasa in barurile noastre.
Dar sa revenim la Margarita noastra.
Pentru ca sa obtinem ce vedem mai sus, ne aprovizionam cu urmatoarele:
Grand Marnier
Tequila "Sauza" Gold sau "Jose Cuervo Especial" Gold
Suc de lime
Gheata maruntita
Felii de lime si sare pentru decor
Needless to say :) - va trebuie un shaker. Si chiar si un robot in care sa maruntiti cuburile de gheata (dar aici mai exista si alte variante, eu stiu, ca fac Margarita inca dinainte sa am robot).
Dupa incercari repetate - sunt diverse proportii intre bauturile folosite in amestec, dar despre asta gasiti mai multe pe Wikipedia - eu m-am oprit la proportia 1:1:1 adica, simplu, parti egale de Grand Marnier, Tequila si suc de lime puse in shaker, peste care se adauga gheata zdrobita si care se iau la scuturat bine de tot pana cand shakerul prinde un strat de gheata la exterior si manusa de bucatarie cu care il tii se lipeste de el :)).
Inainte de asta ati pregatit deja paharele (gen cupa de sampanie demodata) pe marginea carora ati trecut o felie de lime iar apoi le-ati pus cu gura in jos pe o farfurioara pe care ati presarat sare. Sarea se va lipi de marginea paharului si va forma acel guler aspectuos dar mai ales gustos!
Se toarna continutul shakerului in pahare. Si se bea cu mici sunete de placere in timp ce va lingeti pe buze de sare si gust de lime :)) In general, un singur pahar este frustrant de putin la cat e de bun, asa ca eu de obicei dublez cantitatile. Ceea ce nu zic neaparat sa faceti si voi, bautura e buna cu masura! ;-)
Si acum, de ce ii spune "Royal" Margarita? Pentru ca un cocktail Margarita obisnuit se face cu Triple Sec sau cel mult Cointreau si nu cu Grand Marnier. O sa gasiti voi diferentele intre ele daca dati un search pe net. Apoi, tequila folosita pentru un Margarita obisnuit este cea alba, nu "gold". Dar chiar si-asa poate fi bun, daca respecti proportiile, insa cel mai bun este de departe cel cu Grand Marnier. Si nu degeaba i se mai spune si Cadillac Margarita.
Hasta la Vista!
Eu inca astept sa iasa "Terminatorul". :)) Cea mai buna margarita am baut-o la NY - Writer's Bar ( nu am fost inca in Cancun)si ne-a placut atat de mult incat s-a transformat, accidental, intr-o mica betie.Consecinta: in loc sa intru in camera mea de hotel, am intrat intr-un hol ce dadea spre spalatorie. :D
RăspundețiȘtergereFoarte tare, stranger :))! Eu as fi oricand in stare sa ma ametesc cu margarita, imi place foarte mult si primul cocktail de regula se duce destul de repede.. Oricum, prietenii spun ca varianta mea e destul de tare, dar nici aia din barul din Maine nu era mult mai prejos ..
RăspundețiȘtergereO sa incerc si varianta ta, then will see.;)
RăspundețiȘtergerePlease do so! Si ai grija ca singura parte variabila - gheata - sa nu fie foarte multa :)
RăspundețiȘtergerehopa! deja se lasa cu chef aici. may I join you? cine aduce zama de varza pentru mahmureala? aud?
RăspundețiȘtergereof course you may! you must! :) zeama de varza, buna si rece - mi-ai facut o pofta!!
RăspundețiȘtergereCe fel de gentleman as fi daca nu as aduce zeama de varza?Done! Let`s party!!
RăspundețiȘtergere...porniti de la fineturi (mojito, margarita) si ajungem la zeama de varza, pai e frumos??
RăspundețiȘtergerePentru mine de preferat mojito, intr'o dupa amiaza incinsa de vara pe fond de jazz si tigari de foi (subtiri)!!
Buna bautura asta dar cu masura, sa nu se ajunga la mahmureala !!
S-a facut! Uite cat succes are o postare despre / cu bauturi. Hmm. Sa ma reprofilez oare pe cocktailuri? Tocmai am descoperit ce mult imi place Martini dry :))
RăspundețiȘtergereGigel, welcome si aici! Stiu ca iti place mojito, il punem si pe asta in curand pe blog! Zeama de varza face minuni la mahmureala :)
RăspundețiȘtergerenu e frumos, dar e sanatos! pai ce facem aici, discriminari culinare?! ntz ntz ntz! :)))) partyyyyyyyyyyy!
RăspundețiȘtergere