Treceți la conținutul principal

Royal Margarita

Alaturi de Mojito, Margarita este cocktailul meu preferat. Ei, acum o stiti si pe asta :-)

Problema este (aiurea, problema!) ca prima oara in viata mea l-am baut in Mexic. Drept pentru care tot a urmat dupa, a fost mai mult sau mai putin dezastruos. Nu punem aici barurile din Romania, unde nu am gasit niciodata o Margarita normala decenta si nici nu vorbesc de Margarita de mare clasa pe care am baut-o in Cancun si pe care vreau sa v-o prezint aici.  Poate nu am avut eu norocul sa intalnesc ceva cat de cat asemanator ..

Cu o exceptie chiar placuta, era sa uit! In patria lobsterului, undeva in Maine - SUA, am baut o Margarita aproape perfecta intr-un bar mic si totusi cochet de provincie. Surpriza a fost placuta cu atat mai mult cu cat atunci cand am comandat "un cocktail" ni s-a adus cate un shaker dolofan cu cate un pahar alaturi in care urma sa ne turnam singuri si sa bem in ritmul nostru :) Fiecare shaker continea vreo 3 margarite si mai bine si costa 8 dolari. Cam cat o Margarita anemica si apoasa in barurile noastre.

Dar sa revenim la Margarita noastra.


Pentru ca sa obtinem ce vedem mai sus, ne aprovizionam cu urmatoarele:

Grand Marnier
Tequila "Sauza" Gold sau "Jose Cuervo Especial" Gold
Suc de lime
Gheata maruntita
Felii de lime si sare pentru decor

Needless to say :) - va trebuie un shaker. Si chiar si un robot in care sa maruntiti cuburile de gheata (dar aici mai exista si alte variante, eu stiu, ca fac Margarita inca dinainte sa am robot).

Dupa incercari repetate - sunt diverse proportii intre bauturile folosite in amestec, dar despre asta gasiti mai multe pe Wikipedia - eu m-am oprit la proportia 1:1:1 adica, simplu, parti egale de Grand Marnier, Tequila si suc de lime puse in shaker, peste care se adauga gheata zdrobita si care se iau la scuturat bine de tot pana cand shakerul prinde un strat de gheata la exterior si manusa de bucatarie cu care il tii se lipeste de el :)).

Inainte de asta ati pregatit deja paharele (gen cupa de sampanie demodata) pe marginea carora ati trecut o felie de lime iar apoi le-ati pus cu gura in jos pe o farfurioara pe care ati presarat sare. Sarea se va lipi de marginea paharului si va forma acel guler aspectuos dar mai ales gustos!
Se toarna continutul shakerului in pahare. Si se bea cu mici sunete de placere in timp ce va lingeti pe buze de sare si gust de lime :)) In general, un singur pahar este frustrant de putin la cat e de bun, asa ca eu de obicei dublez cantitatile. Ceea ce nu zic neaparat sa faceti si voi, bautura e buna cu masura! ;-)

Si acum, de ce ii spune "Royal" Margarita? Pentru ca un cocktail Margarita obisnuit se face cu Triple Sec sau cel mult Cointreau si nu cu Grand Marnier. O sa gasiti voi diferentele intre ele daca dati un search pe net. Apoi, tequila folosita pentru un Margarita obisnuit este cea alba, nu "gold". Dar chiar si-asa poate fi bun, daca respecti proportiile, insa cel mai bun este de departe cel cu Grand Marnier. Si nu degeaba i se mai spune si Cadillac Margarita.

Si la final, bonus, poza cocktailului baut in America :-)

Hasta la Vista!

Comentarii

  1. Eu inca astept sa iasa "Terminatorul". :)) Cea mai buna margarita am baut-o la NY - Writer's Bar ( nu am fost inca in Cancun)si ne-a placut atat de mult incat s-a transformat, accidental, intr-o mica betie.Consecinta: in loc sa intru in camera mea de hotel, am intrat intr-un hol ce dadea spre spalatorie. :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte tare, stranger :))! Eu as fi oricand in stare sa ma ametesc cu margarita, imi place foarte mult si primul cocktail de regula se duce destul de repede.. Oricum, prietenii spun ca varianta mea e destul de tare, dar nici aia din barul din Maine nu era mult mai prejos ..

    RăspundețiȘtergere
  3. O sa incerc si varianta ta, then will see.;)

    RăspundețiȘtergere
  4. Please do so! Si ai grija ca singura parte variabila - gheata - sa nu fie foarte multa :)

    RăspundețiȘtergere
  5. hopa! deja se lasa cu chef aici. may I join you? cine aduce zama de varza pentru mahmureala? aud?

    RăspundețiȘtergere
  6. of course you may! you must! :) zeama de varza, buna si rece - mi-ai facut o pofta!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce fel de gentleman as fi daca nu as aduce zeama de varza?Done! Let`s party!!

    RăspundețiȘtergere
  8. ...porniti de la fineturi (mojito, margarita) si ajungem la zeama de varza, pai e frumos??
    Pentru mine de preferat mojito, intr'o dupa amiaza incinsa de vara pe fond de jazz si tigari de foi (subtiri)!!
    Buna bautura asta dar cu masura, sa nu se ajunga la mahmureala !!

    RăspundețiȘtergere
  9. S-a facut! Uite cat succes are o postare despre / cu bauturi. Hmm. Sa ma reprofilez oare pe cocktailuri? Tocmai am descoperit ce mult imi place Martini dry :))

    RăspundețiȘtergere
  10. Gigel, welcome si aici! Stiu ca iti place mojito, il punem si pe asta in curand pe blog! Zeama de varza face minuni la mahmureala :)

    RăspundețiȘtergere
  11. nu e frumos, dar e sanatos! pai ce facem aici, discriminari culinare?! ntz ntz ntz! :)))) partyyyyyyyyyyy!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Salata de fasole rosie

O salata simpla, gustoasa si foarte rapida. Poate fi preparata dimineata si luata la caserola pentru un pranz gustos si satios, la servici. (Caz in care se recomanda ceva tic-tac sau guma de mestecat dupa masa, pentru ca la ceapa nu putem renunta nici in ruptul capului!) Se mananca cu pofta si multumire pentru asa o tratatie sanatoasa, fara grasimi, carnuri, sosuri, etc. 1 cutie de fasole rosie boabe 1 ardei rosu gras 1 ceapa rosie castraveciori la otet dupa placul inimii + otetul in care au stat patrunjel muuuult (zic eu, voi puneti si mai putin dar nu deloc!) ulei (eu am folosit ulei de samburi de struguri) Se taie ardeiul fasii, ceapa julienne, castraveciorii rondele si se amesteca intr-un bol de salata. Se asezoneaza cu otet, ulei sare piper si se presara cu patrunjel proaspat tocat. Pentru varianta nevegetariana a acestei salate se adauga la toate cele de mai sus ton (de preferat bucati nu macerat) si se inlocuiesc castraveciorii acri cu capere in otet.

Plăcintă cu mere (rețeta rapidă și de post)

Daca în anii trecuti, de cum venea sezonul merelor aveam pe repeat TartaTatin anul acesta abuzez de o rețeta de plăcintă cu mere mult mai simplă, care este și de post deci poate fi pregătită și mâncată fără probleme și în postul Crăciunului, care bate la ușa deja (incredibil, cum trece vremea .. ) Plăcinta asta are, așa cum apare pe ciorna de mai jos un aluat al  Laurai Adamache  și a fost popularizată în așa hal și trimisă atâtor prietene și cunoștiințe pe whatsapp încât cred că nici nu mai era nevoie să o pun aici pe blog, cred că toată lumea o știe, dar am zis că poate o fi de folos cuiva. Aici este forma în care a circulat (și circulă încă) prin cercurile selecte de prințese gospodine cu care sunt în schimburi de rețete și cu ocazia asta țin să îi mulțumesc din suflet  💗  prietenei mele G. care ne-a nenorocit împărtășindu-ne această rețeta de care am devenit dependenți și din cauza căreia ne pregătim să devenim obezi :) Ingrediente aluat: - 250 grame făină -

Arbanassi & Veliko. Veliko Tarnovo :)

Nu am reusit sa mai postez ceva, dupa cum bine ati observat, pentru ca: 1) m-am plimbat 2) cand nu  m-am plimbat am tinut dieta :P 3) cand nu m-am plimbat si nu am tinut dieta n-am gasit nici macar o reteta interesanta de pus pe blog ca doar nu era sa va tentez cu ciorbe de loboda si mancare de stevie. Nu ca nu as fi putut sa inventez si ceva mai interesant in categoria post si dieta, dar sunt perioade in viata unui om - si mai ales a mea - cand lenea e mai mare decat pofta :P Acusica e drept ca dupa asa o absenta si o abstinenta in bucatarie parca mi s-a facut dor iarasi de vremurile bune in care toata lumea din casa se plangea ca mancarea e prea rece dupa ce terminam eu de facut fotografii si de alergat cu farfuriile si castronasele intre bucatarie si balcon dupa un pic de lumina .. Mi s-a facut dor, dar nu intr-atat incat sa am a va prezenta vreo reteta noua chiar de azi, dar promit ca in weekendul prelungit ce urmeaza voi gati. Nu stiu ce, dar va fi musai ceva bun de pus a

Langosi cu branza sarata

Dupa dulce, dulce - ceva sarat, sarat :) Din categoria: "nu esti sigura, cere ajutorul cuiva mai priceput ca tine". Adica reteta asta am cerut-o - in direct pe blogul ei - nici mai mult nici mai putin decat uneia dintre blogeritele cu experienta in domeniu adica easy peasy , mama fericita de iepu mica, mica. Stiti voi.  Si tot in direct pe blogul ei am si primit linkul cat ai zice "langos". Asta pentru ca tineam minte ca vazusem la ea asa ceva si uite, nu m-am inselat.   Simpla ca buna ziua, aceasta reteta este gata sa te faca "addicted to" langosi mai ales ca ei, langosii, sunt atat de dornici de imperechere cu oricine, incepand de la branza sarata sau dulce si continuand cu varza calita sau praz sau ciuperci. Dar. Pacatul lor este ca sunt prajiti in ulei. Muuult.  Am pregatit asadar : ½ kg faina ½ cub drojdie proaspata branza telemea (cat cuprinde ca sa zic asa si sa nu zic ca nu am masurat :P) sare, zahar, chimen, ul

Paella

Iata-ma facand si paella. Trebuie sa recunosc ca mi-a facut placere si s-o fac, si s-o mananc. Am folosit o reteta de pe internet, un site in limba engleza, dar din pacate am dat copy / paste retetei intr-un document word si am pierdut sursa. Am folosit urmatoarele ingrediente: 40 ml ulei de masline 1 ceapa tocata 1 ardei rosu, maruntit 2 catei de usturoi, maruntiti 1 rosie maruntita 50 g carnat chorizo taiat bucati 2 pulpe dezosate de pui, taiate cubulete 300 g orez cu bobul scurt 120 ml vin alb 800 ml supa de pui 1 lingurita sofran 100 g mazare 8 creveti mari curatati 2 calamari taiati rondele 200 g scoici boia iute, sare si piper dupa gust felii de lamaie si patrunjel tocat pentru ornat Se procedeaza astfel: Puneti tigaia / cratita pe o flacara reglata mediu spre tare. Dupa ce se incalzeste tigaia puneti uleiul si apoi carnea de pui maruntita . Sarati si piperati. Prajiti carnea cateva minute, amestecand din cand in cand. Adaugati carnatul chorizo si