Si sa aveti chiar un an de nota 10! In pofida tuturor previziunilor sumbre despre un an cu adevarat de criza.
Au trecut sarbatorile. Atat de repede incat mi s-a parut ca nu m-am bucurat suficient de mult de brad, de ghirlandele de beculete, de craciunitele rosii si vesele, de zilele linistite petrecute cu familia si cu prietenii dragi..
Meniul de Craciun a primit aprecieri calduroase. Totul a iesit bine, poate si pentru ca a fost gatit cu mult drag. De revelion am incercat o reteta absolut delicioasa, de rulada din piept de curcan (de pe bbcgoodfood.com) pe care sper sa reusesc sa o repet cat de curand si sa v-o prezint si voua. Rulada s-a insotit de minune cu o garnitura de morcovi si ceapa caramelizate, reteta luata de pe acelasi website. Insa revelatia sarbatorilor de iarna a fost steaua craciunului facuta dupa reteta Danei o prajitura fantastica plina de arome date de multimea de fructe confiate ce intra in compozitia ei. Din pacate pregatirile au fost in mare viteza si desi am facut prajitura de doua ori n-am apucat sa o fotografiez nici in timpul pregatirii si nici dupa, cand a disparut de pe masa cu viteza luminii. Nici cu celelalte preparate nu am avut succes cu pozele, mai ales ca Mos Craciun a aflat prea tarziu ca aparatul meu foto este la capatul puterilor.
Desi nu am facut excese in privinta meselor de sarbatoare, faptul ca am mancat zilnic carne – lucru pe care il evit de obicei – m-a facut acum sa adopt pentru mine si ai mei un pic de dieta lacto – ovo – vegetariana si sa uit macar cateva zile de orice fel de carne (pestele nu se pune!).
Acestea fiind zise am scos din raft cartile lui Jamie – da, mai folosesc si cartile desi in ultimul timp am cules retete numai de pe internet – si am gasit niste minunatii usor de facut si extrem de gustoase. Dintre ele am ales sa va prezint in urmatoarele doua posturi: limone amalfi si pasta al forno con pomodori e mozzarella. Noua ne-au placut la nebunie!
Au trecut sarbatorile. Atat de repede incat mi s-a parut ca nu m-am bucurat suficient de mult de brad, de ghirlandele de beculete, de craciunitele rosii si vesele, de zilele linistite petrecute cu familia si cu prietenii dragi..
Meniul de Craciun a primit aprecieri calduroase. Totul a iesit bine, poate si pentru ca a fost gatit cu mult drag. De revelion am incercat o reteta absolut delicioasa, de rulada din piept de curcan (de pe bbcgoodfood.com) pe care sper sa reusesc sa o repet cat de curand si sa v-o prezint si voua. Rulada s-a insotit de minune cu o garnitura de morcovi si ceapa caramelizate, reteta luata de pe acelasi website. Insa revelatia sarbatorilor de iarna a fost steaua craciunului facuta dupa reteta Danei o prajitura fantastica plina de arome date de multimea de fructe confiate ce intra in compozitia ei. Din pacate pregatirile au fost in mare viteza si desi am facut prajitura de doua ori n-am apucat sa o fotografiez nici in timpul pregatirii si nici dupa, cand a disparut de pe masa cu viteza luminii. Nici cu celelalte preparate nu am avut succes cu pozele, mai ales ca Mos Craciun a aflat prea tarziu ca aparatul meu foto este la capatul puterilor.
Desi nu am facut excese in privinta meselor de sarbatoare, faptul ca am mancat zilnic carne – lucru pe care il evit de obicei – m-a facut acum sa adopt pentru mine si ai mei un pic de dieta lacto – ovo – vegetariana si sa uit macar cateva zile de orice fel de carne (pestele nu se pune!).
Acestea fiind zise am scos din raft cartile lui Jamie – da, mai folosesc si cartile desi in ultimul timp am cules retete numai de pe internet – si am gasit niste minunatii usor de facut si extrem de gustoase. Dintre ele am ales sa va prezint in urmatoarele doua posturi: limone amalfi si pasta al forno con pomodori e mozzarella. Noua ne-au placut la nebunie!
Comentarii
Trimiteți un comentariu