Simplu de facut. Rapid. Extrem de gustos. Rafinat.
Ce poti dori mai mult de-atat de la o reteta? Da, si pretul e bunicel desi avem blue cheese pe lista.
Ce poti dori mai mult de-atat de la o reteta? Da, si pretul e bunicel desi avem blue cheese pe lista.
Asadar:
Paste - cam 250 grame pentru 2 portii mai mari.
Ceapa rosie - 2 bucati mici
Blue cheese - 100 grame (eu am folosit un triunghi Paladin, 6 lei)Paste - cam 250 grame pentru 2 portii mai mari.
Ceapa rosie - 2 bucati mici
1 lingurita zahar
2 lingurite otet balsamic
o mana de nuci maruntite
piper, sare, o lingura ulei de masline
Eu dupa cum vedeti in fotografie am folosit penne, dar asta doar pentru ca mai faceam, simultan, o reteta de aici (cu penne, mandarine, prosciutto si blue cheese - minunata, multumim Viorel Copolovici!) altfel as recomanda mai degraba niste fusili mici.Se taie ceapa felii subtiri. Se arunca in uleiul incins si se caleste amestecand cu o lingura pana capata o nuanta mierie si devine un pic crocanta (atentie sa nu se prajeasca!). Se pune peste ea zaharul si otetul, se da flacara mare si amestecand continuu se gateste pana devine caramelizata si lipicioasa (cam 1 - 2 minute). Se ia de pe foc si se adauga peste ea branza rupta bucatele mici. Intre timp am fiert cu sare pastele conform indicatiilor de pe pachet. Le scurgem bine si le punem peste ceapa si branza. Amestecam. Piperam. Punem in farfurii. Presaram deasupra nuca macinata.
Delicios! Nu veti regreta.
Comentarii
Trimiteți un comentariu