A venit sezonul salatelor. Mai usoare sau mai consistente, depinde de momentul zilei, salatele sunt alegerea perfecta pentru vremea asta calduroasa.
Fiindca tot facusem niste cartofi noi la cuptor dupa reteta Amaliei (foarte buni) si imi ramasesera cativa, m-am uitat repejor prin frigider sa vad cu ce as putea incropi rapid o salata pentru pranzul de la servici.
Rezultatul a fost cam asa:
- Cartofi noi copti in cuptor (cu crusta / coaja neaparat) - vreo 5-6 bucati
- Oua de prepelita - 8-10 bucati
- Somon afumat - 100 de grame
- O mana de marar, foarte proaspat si armat.
Cartofii taiati felioare, ouale jumatati, somonul afumat rupt fasii, mararul tocat marunt. Un strop de ulei de masline extravergine amestecat cu putina zeama de lamaie. Piper proaspat rasnit pe deasupra. Sare nu, ca aveau cartofii sare grunjoasa pe crusta. Foarte bun.
Fiindca tot facusem niste cartofi noi la cuptor dupa reteta Amaliei (foarte buni) si imi ramasesera cativa, m-am uitat repejor prin frigider sa vad cu ce as putea incropi rapid o salata pentru pranzul de la servici.
Rezultatul a fost cam asa:
- Cartofi noi copti in cuptor (cu crusta / coaja neaparat) - vreo 5-6 bucati
- Oua de prepelita - 8-10 bucati
- Somon afumat - 100 de grame
- O mana de marar, foarte proaspat si armat.
Cartofii taiati felioare, ouale jumatati, somonul afumat rupt fasii, mararul tocat marunt. Un strop de ulei de masline extravergine amestecat cu putina zeama de lamaie. Piper proaspat rasnit pe deasupra. Sare nu, ca aveau cartofii sare grunjoasa pe crusta. Foarte bun.
Si o un colaj de sezon. Arome si culori incantatoare. Cirese, trandafiri si cimbru. VARA.
Comentarii
Trimiteți un comentariu