Ca tot spuneam ca a venit sezonul salatelor :)
Mi-era demult gandul la dovleceii lui Mazilique dar sincer ma descuraja faptul ca trebuie sa folosesc cuptorul pe caldura de-afara. M-am incumetat totusi. Am copt dovleceii dupa instructiuni dar, fiindca de-abia dupa aia am constatat ca otetul balsamic di Modena era usor luat din loc si ca n-am ardei iute sau rucola, dar aveam o bucata de urda care se uita la mine cu ochi tristi de cate ori ii tranteam usa frigiderului in nas am facut urmatoarea combinatie:
3 dovlecei subtirei
1 bucata urda de vreo 100 de grame
o mana de busuioc proaspat
o lingura din noua achizitie (cadou de fapt) de ulei de masline extravergine
(l-am si pozat, daca il gasiti, vi-l recomand cu caldura e foarte bun)
sare grunjoasa
piper
zeama de lamaie
Am taiat asadar dovleceii in lung cu peelerul de legume, i-am pus in tava de cuptor pe hartie de copt unsa cu ulei de masline si am presarat sarea peste ei. I-am dat la cuptor la foc mediu spre mare si i-am tinut (pe unii chiar prea mult) pana au devenit ca niste chipsuri. Atentie se fac destul de repede daca ii taiati subtire, cu peelerul.
Dupa ce i-am scos intr-un vas, i-am stropit cu ulei de masline amestecat cu putin zeama de lamaie, am rasnit deasupra piperul, am adaugat urda faramitata si busuioc proaspat tocat din belsug. Rezultatul a fost mai bun decat m-as fi asteptat. Gustul atat de racoros si parfumat al acestei salate te face sa uiti de caldura pe care o induri ca sa o faci! Dar de fapt, de ce exista gratar in aer liber? Si vine si weekendul.
Comentarii
Trimiteți un comentariu