De obicei, gandul ca trebuie sa las fasolea la inmuiat peste noapte, apoi sa ii schimb de vreo 3-4 ori apa dupa ce o pun la fiert, sa fierb la ea inca o ora, doua - depinde de soi! - ma descurajeaza complet si de multe ori ma face sa renunt sa mai pregatesc unul dintre felurile mele preferate din mancarea romaneasca.
Dar. Caci exista intotdeauna un "dar". Am descoperit fasolea la conserva. De fapt am descoperit (pe la alti bloggeri mai iscusiti in ale gatitului) optiunea de a pregati fasole batuta cu fasole la conserva. Unde mai pui faptul ca, dupa spuneam mai demult, am o minunatie de robot care suplineste cu mare succes si in mult mai putin timp, masina veche de tocat carne prin care treceam fasolea dupa ce o fierbeam. Si ce credeti? Fasolea la conserva + robotul Bosch = love, adica fasole batuta absolut minunata in mai putin de 15 minute. Vazand cat este de simplu si incurajata de rezultatele extraordinare am facut fasole batuta cel putin o data pe saptamana in ultimul timp. Ma stiti ca pot sa exagerez :-).
Nu pot sa numesc "reteta" ceea ce urmeaza. Pot doar sa va spun ca: am luat doua cutii de fasole alba in suc propriu, am varsat continutul intr-o strecuratoare, le-am clatit cu apa rece si le-am pus in robot. Cu ulei (rezultat din calirea indelungata a unor cepe - vreo trei - taiate pestisori si tavalite bine prin boia dulce, chimen si sare). Si cu usturoi trecut prin presa. Cu cimbru, piper si un pic de sare. Si am mixat totul cu robotul pana a iesit a crema spumoasa si gustoasa. Deasupra am pus ceapa calita. Rezultatul? Il vedeti si voi. Daca mai zaboveam mult cu aparatul de fotografiat pozam doar ardeiul.
Comentarii
Trimiteți un comentariu