Inspirata de reteta lui Jamie de "roquefort salad with warm crutons". Ei bine eu nu aveam chiar branza roquefort si nici nu i-am mai pus bacon prajit (desi cred ca nu e o idee deloc rea!). Si ca sa o spun pe aia dreapta pana la capat - in loc de chives am pus codite de ceapa verde. Acum ca stiti tot adevarul pot sa marturisesc: a iesit minunat de buna chiar si asa!
Se iau asadar doua pungi de salata de supermarket (eu am avut una salata "crocanta" care avea radicchio fix ca in reteta lui Jamie si una salata de valeriana). Plus urmatoarele:
- o bucata de branza cu mucegai (am avut cam 200 de grame)
- o mana de miez de nuca
- 3 felii de paine alba feliata (pentru crutoane)
- cozi de ceapa verde (eu am pus de la trei cepe)
- mustar de dijon
- ulei de masline extravirgin
- otet de vin rosu
- miere
- sare si piper proaspat rasnit
Intai si intai am facut crutoanele. Adica am taiat feliile in cuburi nu foarte mici si le-am aruncat intr-o tigaie in care incinsesem putin ulei de masline cu putin unt. Le-am prajit pana au devenit aurii si le-am presarat, calde, cu putina sare. Le-am dat deoparte.
Am luat apoi miezul de nuca si l-am mai maruntit un pic. Nu mult (gen jumatatea de nuca taiata pe jumatate). Le-am pus in tava cuptorului incins deja pentru 5 minute, pana s-au maronit un pic. Le-am pus langa crutoane, normal, sa se cunoasca mai bine.
Am spalat si zvantat salata in uscator (am avut un mare dubiu daca sa o mai spal sau nu, parea destul de curata, chiar asa, salata in pungi o fi deja spalata?) si am taiat cozile de ceapa. Am facut dressingul: am pus intr-un borcan o lingura plina de mustar de Dijon, o lingurita plina de miere, vreo trei linguri de otet de vin rosu (marca Auchan, foarte bun) si vreo 4 linguri de ulei de masline extravirgin, sare si piper proaspat rasnit. Am pus capacul borcanului si am amestecat bine.
Intr-un castron mare - si de preferat mai intins - am pus salata, cozile de ceapa, nuca si branza taiata si ea bucati. Am turnat peste toate dressingul si am amestecat. La sfarsit am presarat crutoanele. Au iesit cam trei portii maricele.
Voila! Monsieur M m-a ajutat la fotografiat in speranta ca va primi un supliment :)
Bon appetit!
delicios!
RăspundețiȘtergerechiar asa! si simplu de facut.
RăspundețiȘtergere