Sau un fel de musaca de vinete cu branza in loc de carne :) mi-am zis eu in timp ce o pregateam.
- o bila de mozarella de la Mega Image, marca 365 (nu m-am uitat la gramaj, sorry)
- doua maini de parmezan ras (Grana Padano)
- crutoane de paine croite din doua felii mai mari si prajite in tigaie in ulei de masline
- busuioc proaspat tocat (o lingura)
- o cana de sos de rosii pentru paste (pregatit cu pulpa de rosii, usturoi, oregano, busuioc, ulei de masline, sare, piper)
Din aceste cantitati au iesit patru portii.
Cum procedam? Cea mai migaloasa operatiune este legata de pregatirea vinetelor. Pe care trebuie sa le spalam, sa le curatam coaja partial (o fasie da, un ba, pana arata ca niste zebre) si sa le taiem rondele de 1 cm grosime. Apoi eu le-am lasat presarate cu sare intr-un vas intins ca sa isi lase zeama. Le-am sters (dupa vreo 15 - 20 minute) cu un prosop de hartie si le-am prajit pe rand, in serii in ulei de masline. Le-am scos pe prosop de hartie sa isi lase excesul de ulei. Apoi intr-o forma rezistenta, pentru cuptor am pus:
- un strat subtire de sos de rosii pe fundul vasului
- un strat de vinete prajite in ulei
- un strat de felii subtiri de mozarella
- sos de rosii
- busuioc proaspat
- un strat de parmezan ras
Am repetat figura inca o data si cred ca doua serii de straturi ca cele de mai sus sunt optime. Pe deasupra ultimului strat am imprastiat crutoane sfaramate grosier in mana (asta este deliciul pe care toti il vor vrea in fafurie asa ca nu va zgarciti cand faceti crutoanele!). Am bagat la cuptor pentru o jumatate de ora la 180 de grade.
Buon appetito!
suna tare bine! cand ies din "dovlecei pe repeat" :)), trec pe vinete!
RăspundețiȘtergereAcum, dar chiar acum, proaspat intoarsa din noroaie si ploi, de la tara - cautam retete cu dovlecei in asteptarea unei recolte promitatoare de dovlecei din gradina proprie :) Sunt cu ochii pe dovlecei, deci.
RăspundețiȘtergereArata intr-un mare fel, chiar daca nu au carne.
RăspundețiȘtergereDoamnelor, ce spuneti daca in loc de dovlecei gatim ceva carnita suculenta?( Doar un gand, nu aruncati cu dovlecei in mine!)
:) azi este "meatless Monday" - eu chiar o sa gatesc dovlecei, dar urmeaza soon si ceva cu carnita ..
RăspundețiȘtergereOk, sa vedem ce gatesti cu dovlecei ( de n-ar fi verzi :D)
RăspundețiȘtergereCeva cu carnita=ceva magistral,da?:))
Nu sunt foarte verzi, ca nu sunt zucchini :)
RăspundețiȘtergereCarnita = magistral, am inteles. Asta ma obliga :))
Nu, nu te obliga, te solicita...un pic! ;)
RăspundețiȘtergere