Treceți la conținutul principal

Mac 'n cheese



Caci da, asta a fost cina. Guilty as charged!

Pentru ca venind spre casa, in mod aproape inconstient :P, m-am oprit la magazin si mi-am umplut cosul cu tot felul de branzeturi, dar si cu niste gnocchi dragute de la Barilla. Si acum ce era sa fac? Sa le pastrez pentru altadata, eventual pentru o zi fara dieta si calorii numarate? Not me!

Asa ca am luat (pentru patru vase ramekins de 10 cm diametru):
  • 350 grame gnocchi Barilla (n. 85)
  • 200 ml smantana lichida de gatit
si pe urma cantitatile au fost aproximative:
  • cam 150 grame branza blue cheese
  • vreo 200 grame branza telemea
  • doua maini zdravene de parmezan
  • si vreo 150 grame de mozarella (ca sa se intinda pana in tavan cum ziceam, nu?)
Am fiert pastele in apa cu sare mai putin cu vreo cinci minute decat ar fi trebuit (pentru ca urma sa le mai pun si la cuptor). Separat, intr-o tigaie inalta am pus o lingura de ulei de masline si cand s-a incins am aurit in uleiul incins trei catei de usturoi taiati felii. I-am scos apoi si i-am aruncat si am pus in tigaie branza blue cheese rupta bucati si am turnat peste ea smantana. Cand totul s-a topit si s-a transformat intr-un sos gros (amestecati tot timpul si lasati flacara cat mai mica) am dat deoparte. Intre timp au fost gata pastele: le-am scurs bine de apa si le-am aruncat peste sosul din tigaie. Odata amestecate cu sosul, le-am repartizat in formele ramekins si am adaugat telemeaua rasa prin razatoarea mare, parmezanul dat prin razatoarea mica si mozarella taiata fasii. Am pus vasele ramekens intr-o tava si le-am bagat la cuptor pentru 20 de minute. De fapt pana ce pastele de la suprafata s-au rumenit suficient de mult cat sa fie crocante, asa cum imi place. 

Simple as that!


Dar stiti cat de bine merg cu vremea de-afara? Si neaparat cu un pahar de vin rosu alaturi! Comfort food, cu siguranta!

Se pare ca weekendul asta vom fi acoperiti de troiene de zapada si vom fi nevoiti sa ramanem in casa la caldura .. Eu am de gand sa vad filme vechi, sa ascult muzica, sa gatesc. Voi?

Stay warm! :)

Comentarii

  1. Eu o să fac la fel. Poate doar duminică să fiu nevoită să ies la o discuţie tehnică. :(

    Pot să cer ceva de la blogul tău, care e foarte primitor şi călduros în zilele astea? :)) Nişte reţete de sosuri pentru paste... Ceva cu roşii, desigur.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu mare placere! :) Uite o tema foarte buna! Am sa pun reteta chiar maine!
    Ma bucur ca ai gasit putina caldura pe aici .. :) sper sa fie o recompensa buna pentru muzica ta care imi merge la suflet.

    RăspundețiȘtergere
  3. Un pic mai mult tinuta la cuptor ca sa aiba margini crocante .. Dar nebunia este la felul cum se combina branzele intre ele, asta daca iti place branza :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Dadadada, multa branza si vin de Chile si...mai vedem noi :)

    RăspundețiȘtergere
  5. of course, dupa multa branza, mult vin de Chile ce poate sa urmeze .. un desert delicios, poate :P

    la mine a mers si cu un Shiraz (despre care nu am stiut ca isi are originile tot prin Franta, eram convinsa ca beau vin originar din Australia...)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Salata de fasole rosie

O salata simpla, gustoasa si foarte rapida. Poate fi preparata dimineata si luata la caserola pentru un pranz gustos si satios, la servici. (Caz in care se recomanda ceva tic-tac sau guma de mestecat dupa masa, pentru ca la ceapa nu putem renunta nici in ruptul capului!) Se mananca cu pofta si multumire pentru asa o tratatie sanatoasa, fara grasimi, carnuri, sosuri, etc. 1 cutie de fasole rosie boabe 1 ardei rosu gras 1 ceapa rosie castraveciori la otet dupa placul inimii + otetul in care au stat patrunjel muuuult (zic eu, voi puneti si mai putin dar nu deloc!) ulei (eu am folosit ulei de samburi de struguri) Se taie ardeiul fasii, ceapa julienne, castraveciorii rondele si se amesteca intr-un bol de salata. Se asezoneaza cu otet, ulei sare piper si se presara cu patrunjel proaspat tocat. Pentru varianta nevegetariana a acestei salate se adauga la toate cele de mai sus ton (de preferat bucati nu macerat) si se inlocuiesc castraveciorii acri cu capere in otet.

Plăcintă cu mere (rețeta rapidă și de post)

Daca în anii trecuti, de cum venea sezonul merelor aveam pe repeat TartaTatin anul acesta abuzez de o rețeta de plăcintă cu mere mult mai simplă, care este și de post deci poate fi pregătită și mâncată fără probleme și în postul Crăciunului, care bate la ușa deja (incredibil, cum trece vremea .. ) Plăcinta asta are, așa cum apare pe ciorna de mai jos un aluat al  Laurai Adamache  și a fost popularizată în așa hal și trimisă atâtor prietene și cunoștiințe pe whatsapp încât cred că nici nu mai era nevoie să o pun aici pe blog, cred că toată lumea o știe, dar am zis că poate o fi de folos cuiva. Aici este forma în care a circulat (și circulă încă) prin cercurile selecte de prințese gospodine cu care sunt în schimburi de rețete și cu ocazia asta țin să îi mulțumesc din suflet  💗  prietenei mele G. care ne-a nenorocit împărtășindu-ne această rețeta de care am devenit dependenți și din cauza căreia ne pregătim să devenim obezi :) Ingrediente aluat: - 250 grame făină -

Arbanassi & Veliko. Veliko Tarnovo :)

Nu am reusit sa mai postez ceva, dupa cum bine ati observat, pentru ca: 1) m-am plimbat 2) cand nu  m-am plimbat am tinut dieta :P 3) cand nu m-am plimbat si nu am tinut dieta n-am gasit nici macar o reteta interesanta de pus pe blog ca doar nu era sa va tentez cu ciorbe de loboda si mancare de stevie. Nu ca nu as fi putut sa inventez si ceva mai interesant in categoria post si dieta, dar sunt perioade in viata unui om - si mai ales a mea - cand lenea e mai mare decat pofta :P Acusica e drept ca dupa asa o absenta si o abstinenta in bucatarie parca mi s-a facut dor iarasi de vremurile bune in care toata lumea din casa se plangea ca mancarea e prea rece dupa ce terminam eu de facut fotografii si de alergat cu farfuriile si castronasele intre bucatarie si balcon dupa un pic de lumina .. Mi s-a facut dor, dar nu intr-atat incat sa am a va prezenta vreo reteta noua chiar de azi, dar promit ca in weekendul prelungit ce urmeaza voi gati. Nu stiu ce, dar va fi musai ceva bun de pus a

Langosi cu branza sarata

Dupa dulce, dulce - ceva sarat, sarat :) Din categoria: "nu esti sigura, cere ajutorul cuiva mai priceput ca tine". Adica reteta asta am cerut-o - in direct pe blogul ei - nici mai mult nici mai putin decat uneia dintre blogeritele cu experienta in domeniu adica easy peasy , mama fericita de iepu mica, mica. Stiti voi.  Si tot in direct pe blogul ei am si primit linkul cat ai zice "langos". Asta pentru ca tineam minte ca vazusem la ea asa ceva si uite, nu m-am inselat.   Simpla ca buna ziua, aceasta reteta este gata sa te faca "addicted to" langosi mai ales ca ei, langosii, sunt atat de dornici de imperechere cu oricine, incepand de la branza sarata sau dulce si continuand cu varza calita sau praz sau ciuperci. Dar. Pacatul lor este ca sunt prajiti in ulei. Muuult.  Am pregatit asadar : ½ kg faina ½ cub drojdie proaspata branza telemea (cat cuprinde ca sa zic asa si sa nu zic ca nu am masurat :P) sare, zahar, chimen, ul

Paella

Iata-ma facand si paella. Trebuie sa recunosc ca mi-a facut placere si s-o fac, si s-o mananc. Am folosit o reteta de pe internet, un site in limba engleza, dar din pacate am dat copy / paste retetei intr-un document word si am pierdut sursa. Am folosit urmatoarele ingrediente: 40 ml ulei de masline 1 ceapa tocata 1 ardei rosu, maruntit 2 catei de usturoi, maruntiti 1 rosie maruntita 50 g carnat chorizo taiat bucati 2 pulpe dezosate de pui, taiate cubulete 300 g orez cu bobul scurt 120 ml vin alb 800 ml supa de pui 1 lingurita sofran 100 g mazare 8 creveti mari curatati 2 calamari taiati rondele 200 g scoici boia iute, sare si piper dupa gust felii de lamaie si patrunjel tocat pentru ornat Se procedeaza astfel: Puneti tigaia / cratita pe o flacara reglata mediu spre tare. Dupa ce se incalzeste tigaia puneti uleiul si apoi carnea de pui maruntita . Sarati si piperati. Prajiti carnea cateva minute, amestecand din cand in cand. Adaugati carnatul chorizo si