Caci da, asta a fost cina. Guilty as charged!
Pentru ca venind spre casa, in mod aproape inconstient :P, m-am oprit la magazin si mi-am umplut cosul cu tot felul de branzeturi, dar si cu niste gnocchi dragute de la Barilla. Si acum ce era sa fac? Sa le pastrez pentru altadata, eventual pentru o zi fara dieta si calorii numarate? Not me!
Asa ca am luat (pentru patru vase ramekins de 10 cm diametru):
- 350 grame gnocchi Barilla (n. 85)
- 200 ml smantana lichida de gatit
si pe urma cantitatile au fost aproximative:
- cam 150 grame branza blue cheese
- vreo 200 grame branza telemea
- doua maini zdravene de parmezan
- si vreo 150 grame de mozarella (ca sa se intinda pana in tavan cum ziceam, nu?)
Am fiert pastele in apa cu sare mai putin cu vreo cinci minute decat ar fi trebuit (pentru ca urma sa le mai pun si la cuptor). Separat, intr-o tigaie inalta am pus o lingura de ulei de masline si cand s-a incins am aurit in uleiul incins trei catei de usturoi taiati felii. I-am scos apoi si i-am aruncat si am pus in tigaie branza blue cheese rupta bucati si am turnat peste ea smantana. Cand totul s-a topit si s-a transformat intr-un sos gros (amestecati tot timpul si lasati flacara cat mai mica) am dat deoparte. Intre timp au fost gata pastele: le-am scurs bine de apa si le-am aruncat peste sosul din tigaie. Odata amestecate cu sosul, le-am repartizat in formele ramekins si am adaugat telemeaua rasa prin razatoarea mare, parmezanul dat prin razatoarea mica si mozarella taiata fasii. Am pus vasele ramekens intr-o tava si le-am bagat la cuptor pentru 20 de minute. De fapt pana ce pastele de la suprafata s-au rumenit suficient de mult cat sa fie crocante, asa cum imi place.
Simple as that!
Dar stiti cat de bine merg cu vremea de-afara? Si neaparat cu un pahar de vin rosu alaturi! Comfort food, cu siguranta!
Se pare ca weekendul asta vom fi acoperiti de troiene de zapada si vom fi nevoiti sa ramanem in casa la caldura .. Eu am de gand sa vad filme vechi, sa ascult muzica, sa gatesc. Voi?
Stay warm! :)
Eu o să fac la fel. Poate doar duminică să fiu nevoită să ies la o discuţie tehnică. :(
RăspundețiȘtergerePot să cer ceva de la blogul tău, care e foarte primitor şi călduros în zilele astea? :)) Nişte reţete de sosuri pentru paste... Ceva cu roşii, desigur.
Cu mare placere! :) Uite o tema foarte buna! Am sa pun reteta chiar maine!
RăspundețiȘtergereMa bucur ca ai gasit putina caldura pe aici .. :) sper sa fie o recompensa buna pentru muzica ta care imi merge la suflet.
Ce fel arata!!!
RăspundețiȘtergereUn pic mai mult tinuta la cuptor ca sa aiba margini crocante .. Dar nebunia este la felul cum se combina branzele intre ele, asta daca iti place branza :)
RăspundețiȘtergereDadadada, multa branza si vin de Chile si...mai vedem noi :)
RăspundețiȘtergereof course, dupa multa branza, mult vin de Chile ce poate sa urmeze .. un desert delicios, poate :P
RăspundețiȘtergerela mine a mers si cu un Shiraz (despre care nu am stiut ca isi are originile tot prin Franta, eram convinsa ca beau vin originar din Australia...)