Ingrediente (pentru 4 portii)
300 grame orez salbatic
o ceapa medie
un catel de usturoi
6-8 rosii uscate conservate in ulei de masline
o legatura de marar proaspat
doua linguri de ulei de masline
sare, piper
Asa cum am promis revin cu reteta pentru garnitura de orez salbatic ce s-a insotit atat de perfect cu macroul la cuptor. Dupa gustul meu, in afara de clasica garnitura de cartofi - orezul salbatic se potriveste cel mai bine la peste. Si tot langa peste imi mai place si feniculul. Coming soon! :)
Mod de preparare:
- Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt.
- Se incinge uleiul intr-o tigaie mai adanca si se auresc in el ceapa si usturoiul.
- Cand acestea devin sticloase se adauga orezul si se amesteca totul pe foc timp de un minut, pana se caleste un pic si orezul.
- Se stinge cu doua cani de apa calduta, se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba orezul.
- In timpul acesta taiem rosiile uscate in felii subtiri, spalam si tocam marunt mararul.
- Cand orezul este aproape fiert - daca scad cele doua cani de apa si orezul nu este gata mai adaugati apa - se arunca peste el rosiile si mararul si se potriveste de sare si piper.
- Se serveste cald - cel mai bun este imediat dupa ce a fost facut.
Enjoy!
Numai uitandu-ma pe aceste superbe fotografii salivez la gandul ca nu poate fi decat o minunatie aceasta "salbaticie" de legume...Tot inainte cu acest hobby si atentie, bunatatile te pot pacali si kg se aseaza cuminti unde nu trebuie!
RăspundețiȘtergereAdevarat graiesti anonimule :) stim ca tot ce e bun ingrasa!
Ștergere