Si a ploilor interminabile ... Dar la inceput a fost frumos. Ploaia era doar o promisiune. Si o rasplata pentru pamantul uscat.
Apoi norii s-au lasat jos de tot.
Si dealul din spate a disparut iar oile s-au grabit sa se ascunda.
Apoi a turnat cu galeata zile in sir pana cand pamantul a ajuns sa balteasca si buruienile au crescut pana la cer.
Si vremea asta urata si-a cerut dreptul. In portii generoase de mancare calda si dulciuri datatoare de energie si caldura. Si cum salcamii imbratisau toate gardurile si ne ameteau cu parfumul imbatator, florile lor au cazut prada poftelor noastre de dulciuri parfumate la micul dejun.
Flori de salcam in aluat
Ingrediente
2 oua
2 linguri de zahar pudra
1 cana de lapte
1 cana de faina
1 lingurita praf de copt
ulei de floarea soarelui pentru prajit
Mod de pregatire
- Spalam ciorchinii de flori de salcam si ii lasam sa se zvante pe un prosop de hartie.
- Batem ouale cu un praf de sare, adaugam peste ele zaharul si amestecam totul bine.
- Adaugam treptat laptele si faina pana obtinem consistenta unui aluat un pic mai gros decat cel pentru clatite.
- Trecem florile de salcam prin aluat (aveti grija sa le lasati o codita de care sa le tineti).
- Incingem uleiul intr-o tigaie de teflon si prajim pe ambele parti pana se rumenesc frumos.
- Decoram si servim la masa.
Ei, asta chiar nu ştiam! :) Numai că mi s-au dus florile de salcâm...
RăspundețiȘtergerePai, am cam intarziat eu cu postarea :( Sa o faci primavara viitoare!
RăspundețiȘtergeremi-era teama ca asta ai facut, inca de cand am vazut titlul! ah, ce dor imi e de niste gogosele din astea!!! facea bunica, in copilarie...
RăspundețiȘtergereE prima oara in viata cand mananc asa ceva. Nu numai prima oara cand le fac :)
RăspundețiȘtergere